Maandag 11 juli begon in onze regio de zomervakantie! De leerlingen van basisscholen en middelbare school hebben dan een welverdiende vakantie en kunnen lekker bijtanken van het schooljaar. Maar als de 6 weken vakantie wel érg lang duren moet u beslist op ons Zomervakantie overzicht kijken met alle activiteiten in Zoetermeer in de vakantie!

 

Elke Vrijdag t/m 12 aug

 Zwemmen in de zomervakantie

zwembadwaterIn de binnenzwembaden De Driesprong en De Veur zal beperkt vrij zwemmen worden aangeboden in de vakantie. Zwembad De Driesprong zal van 25 juli t/m 7 augustus gesloten in verband met onderhoud van het zwembad.

De entreeprijs voor Banenzwemmen of Familiezwemmen is €3,-- voor 65+ en €3,65 voor jeugd en volwassenen. Kinderen van 0-3 jaar hebben gratis toegang.

09:30-11:30 Familiezwemmen (ondiep) - De Veur- Rokkeveen
tot en met 28 augustus

Lekker buiten zwemmen!

keerpunt buitenbad2Het Keerpunt zal 8 weken aansluitend de deuren openen voor het publiek tot en met 28 augustus. Het bad is dan dagelijks open van 10 tot 17 uur. Bij slecht(er) weer zal het zwembad niet open zijn, op de facebookpagina van Buitenbad Het Keerpunt kunt u nagaan of het zwembad open is of niet. www.facebook.com/Buitenbadhetkeerpunt

Er is een horeca voorziening voor hongerige zwemmers op het terrein aanwezig. Entree voor een hele dag buitenzwemmen is €5,-- voor iedereen ouder dan 1 jaar, baby’s zijn gratis. Voor Zoetermeerpashouders is de entree €3,--, met inlevering van de cheques 11, 12, 13, 14 of 15.

maandag tot en met vrijdag

Zomerschool van stichting Piëzo

PCB 1e Lustrum-21In de zomervakantie kunnen Zoetermeerders elkaar ontmoeten tijdens de zomerschool van stichting Piëzo. Er worden taal- en rekenlessen gegeven, er zijn inloop- en ontmoetingsbijeenkomsten, wijkmaaltijden voor ouderen en ouder/kind-activiteiten.

Bel voor meer informatie over de zomerschool van Piëzo naar Kirsten Cleij (06-55217956) of naar Jocelyn Heidweiller (06-51948552) of loop binnen bij een van de PiëzoCentra. De reguliere activiteiten komen tijdens de zomervakantie te vervallen.

hele vakantie Dagje Speelboerderij

mz buitenbeest 6-14In de vakantie kun je een dagje meelopen op het Buitenbeest, al dan niet met een overalletje aan. Het Dagje Speelboerderij is bedoeld voor kinderen van 6 tot 12 jaar.

Elke vakantiedag kun je onder begeleiding meehelpen de boerderijdieren te verzorgen.Er wordt van alles over ze verteld, en er wordt uitgebreid de tijd genomen om ze te knuffelen. Ook wordt er een bezoekje gebracht aan de andere kant van de brug, waar geknutseld en gespeeld kan worden.

Voor het Dagje moet je je wel van tevoren aanmelden, telefonisch (079-3520624) of op de boerderij bij de beheerder; er is plaats voor 10 kinderen per dag.

Het begint om 10.30 uur, en is om 16.00 uur afgelopen. Tussen de middag krijg je een gezonde en ecologisch verantwoorde lunch.

De kosten bedragen 12,50€ per kind, maar met een Speelmeerpaspoort kost het per kind 10,00€.

hele vakantie

Speelboerderij Het Buitenbeest in de zomervakantie

mz buitenbeest 6-14Het is zes weken lang feest met thema ‘Hallo Wereld’ op Speelboerderij Het Buitenbeest! Op het buitenterrein kunnen kinderen spelen met water en zand, schommelen, voetballen, springen op het luchtkussen of in en om de stallen van de boerderij alle dieren een bezoekje brengen.

Natuurlijk kun je de hele zomervakantie tussen 10.00 en 17.00 ook gewoon komen spelen op de Speelboerderij, net zoals je elke dag een bezoekje kunt brengen aan de oude boerderij, aan de andere kant van de brug.

Tuinkers zaaien
Van 9 juli tot en met 21 augustus 2016 kan je elke dag van 10.00 tot 17.00 uur. tuinkers zaaien. Haal op speelboerderij Het Buitenbeest een potje en tuinkers zaadjes. In de kas vul je het potje met aarde en kan je de zaadjes zaaien. Met de bon uit je SpeelmeerPaspoort is het gratis. Kinderen met een ZoetermeerPas kunnen op vertoon van hun pas gratis meedoen. Een bon per persoon.
Kijk ook op www.zoetermeer.nl/stadsboerderijen.

17, 24 en 31 juli en 7, 14 en 21 augustus 2016

Zondag in't Park

zondag in t park 1Op 17, 24 en 31 juli en 7, 14 en 21 augustus 2016 kun je je picknickkleed, partner, vrienden en/of kinderen grijpen en vertrekken richting het Nicolaaspark. Dan wordt dit stukje groen in het centrum van Zoetermeer weer omgetoverd tot dé plek voor sprankelende ontmoetingen, fantasierijke voorstellingen, memorabele muziekoptredens en ontluikend artistiek talent. Er is altijd wat te zien en altijd wat te doen. Heb je trek gekregen van al dit leuks? Scoor dan het lekkerste street food bij een van de food trucks!
‘Zondag in ‘t park’ is gratis toegankelijk en inspirerend voor iedereen!

Hoe laat? Het park is open van 13.00 – 19.00 uur
Locatie: Nicolaaspark (naast de Nicolaaskerk, achter de locatie van Terra Art Projects, Dorpsstraat 12), Zoetermeer

Elke zondag

Vakantie in De Hof van Seghwaert

In de zomervakantie organiseert De Hof van Seghwaert extra activiteiten. Zo kunt u meedoen met Body&Mind yoga, een voorleesuurtje voor kinderen of gewoon een lekkere wandeling in de Hof van Seghwaert, in het park achter de patio Gaardedreef 189.

Iedere zondag om de veertien dagen om 13:00 kunnen jonge en oudere kinderen die hun ouders mogen meenemen, luisteren naar spannende of grappige verhalen die worden voorgelezen door vrijwilligers van de VoorleesExpress.

De Hof van Seghwaert is open voor bezoek op dinsdag, woensdag en zaterdag van 10:00 tot 16:00 en zondag van 12:00 tot 15:00.

iedere dinsdag en donderdag

Dagje stadsboerderij op De Balijhoeve
Kijken is leuk, maar meedoen leuker. Trek een echte boerenoverall aan en kom de boer in de zomervakantie iedere dinsdag en donderdag meehelpen. ’s Morgens van 10.00 tot 12.30 uur kun je meehelpen met het verzorgen en voeren van de geiten en de kippen, verse eieren rapen en Vlaamse Reuzen of cavia’s knuffelen. ’s Middags kan je van 13.00 tot 15.30 uur meehelpen met verzorgen van pony’s en ezels zoals ze goed poetsen, hoeven krabben, hokken verschonen en opstrooien.

De kosten zijn € 6,00 per kind. Met de bon uit het SpeelmeerPaspoort € 4,00. Bij beide activiteiten krijg je in de pauze een biologisch vruchtensapje. Inschrijven kan telefonisch bij De Balijhoeve, telefoon (079) 362 0832.

woensdag en zaterdag

Boerengolf op de Balijhoeve

Met klompen als golfstokken en dierfiguren als holes werk je een spelparcours af in de wei. Iedere woensdag en zaterdag vanaf 13 uur kun je een partijtje kinderboerengolf spelen. De kosten zijn voor 1 ouder en max 4 kinderen met het speelmeerpaspoort €4,00 en zonder €6.

   
di 2 en wo 3 aug Zoethout on the beach
Zoethout in een zomers jasje! Voetvolley, beachvolleybal, frisbeeën en nog meer beachsporten op het familiestrand van het Noord Aa (bij Parkeerplaats P1). Let op: deze activiteit gaat alléén door bij mooi weer.
Bij twijfel stuur je een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Aanmelden op locatie, deelname is gratis.
woensdag 3 augustus Kindervlooienmarkt in Dorp

Voor de kleine handelaartjes een middagje vlooienmarkt in het Dorp op het terrein achter de Hoogvliet i.s.m. CKC met leuke workshops, shows en een kraampje met limo en snoep.

vr 5 aug

Speelboerderij Het Buitenbeest in de zomervakantie

Speciale activiteit: Technobiel van 10.00 tot 16.30 uur.
4 en 9 augustus

rio 2016Sport4you: Olympische Spelen
Duizenden atleten doen dit jaar aan verschillende sporten mee tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro (Brazilië, Zuid-Amerika). Wil jij ook laten zien wat je kunt? Bij Sport4you laten we je de sfeer van Rio proeven! Tijdens een 6 kamp komen allerlei Olympische onderdelen aan bod. Word jij de Olympisch kampioen van Zoetermeer?

Aanmelden voor de ochtend kan om 09.45 uur en voor de middag om 12.45 uur
op de locatie. Op 4 augustus is deze activiteit voor kinderen van 4 t/m 8 jaar. Op 9 augustus voor kinderen van 9 t/m 12 jaar. De toegang is €1,80 en met de ZoetermeerPas gratis.

Sportzaal Forelsloot 5, op 9 aug: Sportzaal Groen-blauwlaan 121
9 augustus

KinderVakantieWorkshops ParticipARTe

In de zomervakantie biedt Stichting ParticipARTe op dinsdagmiddag KinderVakantieWorkshops aan in haar creatieve ruimte in de AmbachtenWerkplaats aan het Van Duvenvordepad 13 (Palenstein). Op de dinsdagen 9 en 16 augustus zijn kinderen van de basisschoolleeftijd tussen 13.00 en 15.00 uur welkom om vlinders te maken, een schilderij te schilderen of een raamhanger in elkaar te knutselen. Onder leiding van kunstenares Ellen Vermeulen ontstaan ook deze zomer de mooiste kunstobjecten! Tegen een geringe vergoeding voor het beschikbare materiaal (3 euro) zijn kinderen de hele middag creatief bezig.
De creatieve ruimte is te vinden op de 1e etage van de AmbachtenWerkplaats aan het Van Duvenvordepad. Voor foto’s van eerdere workshops, kijk op de website van Stichting ParticipARTe www.participarte.nl.
wo 10 en do 11 aug Zoethout on the beach
Zoethout in een zomers jasje! Voetvolley, beachvolleybal, frisbeeën en nog meer beachsporten op het familiestrand van het Noord Aa (bij Parkeerplaats P1). Let op: deze activiteit gaat alléén door bij mooi weer.
Bij twijfel stuur je een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Aanmelden op locatie, deelname is gratis.
vr 12 aug

mz buitenbeest 6-14Speelboerderij Het Buitenbeest: Zomeravond ‘Indianenfeest’
Stap je vrijdag 12 augustus om 19.00 uur de speelboerderij binnen dan zie je overal
totempalen en tipi’s staan, je ruikt de rook van het kampvuur, opperhoofd Uch zit met de kinderen om het kampvuur en roept ‘willen jullie indianen worden?’ Ja, hoor je heel hard!
De kinderen krijgen een indianentooi op, maar er is iets vreemds, er zitten geen veren op. Opperhoofd Uch vertelt ‘om indiaan te worden moet je de veren verdienen met dappere daden zoals pijl en boog schieten, speergooien, indianengezegden opnoemen, wijsheden en handgebaren weten. Heb je de daad goed uitgevoerd, dan word je een indiaan en mag je de veren uit de totempaal pakken. Maar let op! Dan begint het indianenfeest pas echt, met spelletjes en dans.’ Wil jij ook indiaan worden en durf jij de dappere daden uit te voeren?
Geef je dan snel op. De entree bedraagt € 3,00 per kind, voor de
kinderen met een ZoetermeerPas is het gratis. Let op: inschrijven is verplicht!

Speelboerderij Het Buitenbeest, Belvédèrebos 270, 2715 VP Zoetermeer, tel 346 9600
of 352 0624. Kijk ook op: www.zoetermeer.nl/speelboerderij.

 ma 15 aug  Zwemmen in de zomervakantie

zwembadwaterIn de binnenzwembaden De Driesprong en De Veur zal beperkt vrij zwemmen worden aangeboden in de vakantie. Zwembad De Driesprong zal van 25 juli t/m 7 augustus gesloten in verband met onderhoud van het zwembad.

De entreeprijs voor Banenzwemmen of Familiezwemmen is €3,-- voor 65+ en €3,65 voor jeugd en volwassenen. Kinderen van 0-3 jaar hebben gratis toegang.

09:30-13:00 Familiezwemmen (ondiep) - Driesprong - Driemanspolder
maandag 15 t/m vrijdag 19 augustus

Speelmeer in Sportcentrum De Veur van 15 t/m 19 augustus 2016

20140829-25738Het geheim van Speelmeer!

Het wordt weer één groot feest bij Speelmeer in sportcentrum De Veur. Spannend spelen bij Speelmeer, kun jij het geheim ontdekken? Van 10.00 - 16.00 uur staat sportcentrum De Veur op zijn kop. Kijk op bladzijde 7 t/m 12 van het SpeelmeerPaspoort voor meer informatie en het programma of op www.speelmeer.nl

Elke dag kun je sporten, spelen, voetballen in een voetbalboarding, klimmen op een klauterbaan, springen op luchtkussens, zwemmen en van de Speelmeer mega glijberg in het diepe plonzen of in de kano’s of raderbootjes door het zwembad varen, creatief zijn, een speurtocht doen of spelen op de Wii.

Wat kost het?

De toegang voor een dag Speelmeer is voor volwassenen en kinderen € 3,10. Kinderen van 4 t/m 12 jaar met een ZoetermeerPas hebben op vertoon van deze pas én tegen inlevering van cheque nr. 8 gratis toegang.

16 augustus

KinderVakantieWorkshops ParticipARTe

In de zomervakantie biedt Stichting ParticipARTe op dinsdagmiddag KinderVakantieWorkshops aan in haar creatieve ruimte in de AmbachtenWerkplaats aan het Van Duvenvordepad 13 (Palenstein). Op dinsdag 16 augustus zijn kinderen van de basisschoolleeftijd tussen 13.00 en 15.00 uur welkom om vlinders te maken, een schilderij te schilderen of een raamhanger in elkaar te knutselen. Onder leiding van kunstenares Ellen Vermeulen ontstaan ook deze zomer de mooiste kunstobjecten! Tegen een geringe vergoeding voor het beschikbare materiaal (3 euro) zijn kinderen de hele middag creatief bezig.
De creatieve ruimte is te vinden op de 1e etage van de AmbachtenWerkplaats aan het Van Duvenvordepad. Voor foto’s van eerdere workshops, kijk op de website van Stichting ParticipARTe www.participarte.nl.
woensdag 17 tot en met vrijdag 19 augustus

Tentdagen in Oosterheem

tentdagenElk jaar in de laatste week van de zomervakantie worden er in Oosterheem de tentdagen gehouden. Een week vol creativiteit, sport, spel, muziek en nog veel meer leuke activiteiten. De tent is een plaats vol gezelligheid en ontmoeting. Ook deze zomer zijn er weer Tentdagen. Van woensdag 17 augustus tot en met vrijdag 19 augustus staat de grote tent weer op het grasveld achter Het Oostpunt. Er zijn tal van leuke activiteiten voor kinderen en tieners, en een buurt BBQ op vrijdagavond. Iedereen is welkom en deelname is kosteloos!

De Tentdagen Oosterheem worden georganiseerd op het grasveld achter Het Oostpunt (Hodenpijlstraat). De tent staat tussen de Hazerswoudestraat en de Nieuwlandstraat.

Vrijwilligers van de Protestantse Oosterkerkgemeente organiseren de Tentdagen. Elke dag komt ook de bijbel ter sprake.

Meer info: http://www.perron61.nl/tentdagen

26, tot en met 28 augustus

Food Soul Festival Zoetermeer

Op het Marseillepad (langs de grote Dobbe) vindt het Food Soul Festival plaats; het gratis food festival voor jong en oud.

Campers, aanhangers, busjes en bakbrommers verzamelen zich langs de Dobbe. Allemaal verbouwd tot keuken. Diverse ludieke wagens komen hier hun specialiteiten bereiden en aan de man brengen.

Het festival wordt ondersteund door soul muziek. Deze muziek wordt verzorgd door “de Witte Snor”. Vanaf deze tractor wordt de muziek gedraaid. En ‘s avonds gaat het dak eraf met diverse dj’s; in een grote spiegelbol zorgen deze dj’s voor nog meer soul-geweld!

Deze dagen kan iedereen genieten van heerlijke culinaire verrassingen, mooie speciale wijnen, ambachtelijke bieren en fantastische muziek. En het spectaculaire uitzicht op de Dobbe maakt het gehele plaatje compleet.

 

Meer informatie op: www.foodsoulfestival.nl

-advertenties-

-goede doel-