In Zoetermeer worden in de herfstvakantie veel activiteiten georganiseerd. Hier vindt u een overzicht!

 

 zaterdag 15 t/m zondag 23 oktober

Floravontuur Najaarskermis

Afbeelding 029

Het is weer herfst en bijna herfstvakantie! Tijd voor de najaarskermis. Van zaterdag 15 t/m zondag 23 oktober is de kermis te vinden op het evenemententerrein naast SilverDome. Jong en oud kunnen genieten van leuke en spannende attracties. De kermis is dagelijks geopend van 13.00 tot 23.00 uur.

Op de kermis is er voor ieder wat wils. Voor waaghalzen is er de Parajump. Ook de botsauto’s en de Polyp zijn natuurlijk aan te bevelen. Voor kinderen zijn diverse attracties te bezoeken zoals de mini-cars en de draaimolen. Ook oefeningsspelen zijn op de kermis volop te vinden, waarbij pluche beesten, horloges en andere fantastische prijzen gewonnen kunnen worden. Voor de zoetekauw is een suikerspin- en gebakkraam met heerlijke oliebollen. De hartige trek kan gestild worden bij de frietkraam.

Kortingen

De Najaarskermis biedt aantrekkelijke kortingen om het kermisbezoek nog voordeliger te maken. Zo zijn de zondagen een eurodag (tot 18:00 uur). Woensdag 19 oktober is het familiedag. 3 kaartjes halen en maar 2 betalen! Ook via Facebook maak je kans op een kermispakket ( vrijkaartjes voor alle attracties ).

Halloween

Vrijdag 21 en zaterdag 22 oktober is het ’s avonds Halloween Fright Night met echte acteurs. Hou je van griezelen en gruwelen breng dan een bezoekje aan de kermis die avonden en laat je de-stuipen-op-het-lijf-jagen!

Maandag 17 oktober tot en met vrijdag 21 oktober

Rico’s verjaardagsweek gevierd in Silverdome Zoetermeer

Silverdome kidsfun DX 7868Maandag 17 oktober tot en met vrijdag 21 oktober wordt in de herfstvakantie een groot feestje gevierd! Rico de mascotte wordt deze vakantie 2 jaar oud en dat is meer dan genoeg reden voor een goed feestje! Het feestje start iedere dag om 10:00 uur en duurt tot 17:30.

In de middag gaan we samen met Rico leuke verjaardags spelletjes spelen, kan je worden geschminkt als een echte feest pinguïn of knutsel je je eigen kunstwerk voor de jarige job.   Om 11:30 gaan we met alle feestbeesten op de Oval schaatsbaan de schaatspolonaise schaatsen, en om 12:00 uur komt Rico zijn mascottevriendje langs. Op woensdag middag komt bijvoorbeeld zijn beste Minion vriendje langs, op donderdag Bob de bouwer en op vrijdag komt Olaf uit Frozen op Rico zijn feestje. Voor alle informatie en activiteiten in de verjaardagsweek kijk je op onze website www.silverdome.nl/herfstvakantie.

Voor €6 heb je al je toegangsbewijs om heel de dag te komen feesten samen met Rico. De hele week toegang voor maar €25,-.

Maandag 17 oktober tot en met zondag 23 oktober Griezels en spoken dwalen over speelboerderij het Buitenbeest
Vleermuizen, heksen en allerlei lekkernijen. Heb jij ook zo’n zin om iedereen de stuipen op het lijf te jagen? Dan ben je bij Speelboerderij het Buitenbeest aan het juiste adres. Een week die in het teken staat van knutselen, spelen sporten, dieren knuffelen en natuurlijk Halloween.
Op het buitenterrein kun je met allerlei toffe spellen meedoen, ook kun je je eigen Oreospin maken of griezelstenen versieren. Kortom, er is weer van alles te beleven in de herfstvakantie.
Speelboerderij Het Buitenbeest is in de herfstvakantie van maandag tot en met zondag van 10:00 tot 17:00 uur geopend. Kom ook als je durft!!
maandag 17 tot en met donderdag 20 oktober

Dagje Boerderij bij speelboerderij Het Buitenbeest
Heb jij altijd al willen weten wat een boer allemaal moet doen om ervoor te zorgen dat zijn dieren het naar hun zin hebben? Kom dan in de herfstvakantie een dagje helpen.
Je krijgt een echte boerenoverall en klompen aan en dan ga je samen met de boer de stallen uitmesten, koeien en geiten hooi brengen, konijnen verzorgen, de kippen graan geven en eieren rapen. Tussen de middag krijg je een lekkere biologische lunch. Ook ga je spelen in het activiteitencentrum en op de natuurspeelplek.
Je kunt helpen van maandag 17 tot en met donderdag 20 oktober van 10.30 tot 16.00 uur. Je kunt je telefonisch opgeven via Het Buitenbeest, 079 - 352 06 24. Het kost €12,50 per kind, je betaalt bij aankomst. Een dagje stadsboerderij is bedoeld voor kinderen van zes jaar en ouder.

Kinderen die een ZoetermeerPas hebben mogen gratis meedoen aan deze activiteiten. Neem je ZoetermeerPas mee, want die moet je laten zien.

   
zondag 16 oktober

Griezelen bij De Weidemolen
Op zondag 16 oktober kan je tussen 13.00 en 16.00 uur meedoen aan een griezelkermis en griezelknutselen. Ben je tussen de 6 en 12 jaar? Dan ben je van harte welkom. Je mag volwassenen meenemen, als die tenminste durven. Het kost €3 per kind.

Kinderen die een ZoetermeerPas hebben mogen gratis meedoen aan deze activiteiten. Neem je ZoetermeerPas mee, want die moet je laten zien.

Maandagmiddag 17 oktober

safarispelSafarispel YMCA

YMCA Zoetermeer organiseert op maandagmiddag 17 oktober een leuke spelmiddag in de herfstvakantie! Het Safarispel is voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. Hoe snel kun jij je eigen safaripark vullen met allemaal mooie dieren door te ruilen, kopen, vangen en verzamelen?

Het spel start om 14.00 uur bij de Busken Huethove 63 en deelname is gratis.

Dinsdag 18 oktober

Sport4you

Laat je sportief verrassen tijdens Sport4you. Maak kennis met vier verschillende sporten.

Meedoen kan als je tussen de 8 en 12 jaar bent. Aanmelden voor de ochtend is om 09.45 uur en voor de middag om 12.45 uur. De toegang is € 1,80 en met de ZoetermeerPas gratis.

Stedelijk Oosterpoort, Zanzibarplein 20 10.00-12.00 uur en 13.00-15.00 uur

woensdag 19 oktober Knutselen op de stadsboerderij
Je kunt op woensdag 19 oktober tussen 10.00 en 16.00 uur terecht in de stadsboerderijen De Balijhoeve en De Weidemolen voor een dagje lekker knutselen. Je kunt onder meer een silhouet van de volle maan en een halloweenhanger maken.
Woensdag 19 oktober

Sport- en spelinstuif

Ook deze vakantie zijn er Sport- en spelinstuiven. Kom naar één van de twee sportzalen en leef je sportief uit. Voetbal, basketbal, badminton, tikspelletjes en klimmen en klauteren. Het kan allemaal bij onze instuiven voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. Het wordt weer één groot sportief feest. De toegang is €1,80 en met de ZoetermeerPas gratis.

Sport- en spelinstuif Buytenwegh, Gymzaal Den Brabanderhove 20, 13.00-15.00 uur

Sport- en spelinstuif Palenstein Castellum, Rakkersveld 255 14.00-16.00 uur

 Donderdag 22 oktober

speelmeer halloweenGezellig griezelen bij Speelmeer

Spoken en geesten dwalen rond, gekriebel van spinnenwebben, geweldige theatershows en je ruikt de geur van griezelkoekjes: dit is ‘Gezellig griezelen bij Speelmeer!”.

Het wordt een klein beetje spannend bij Speelmeer. Kom ook als je durft en beleef een superdag! Om 15.30 uur worden de winnaars van de Space Scooter en nog een paar grote prijzen bekend gemaakt (gesponsord door Zorg en Zekerheid zorgverzekeraar) van kinderen die het evaluatieformulier uit het SpeelmeerPaspoort hebben ingeleverd! En kom je verkleed naar Speelmeer? Dan ligt er bij de kassa een spannend lekkere verrassing voor je klaar. Hallo Halloween bij Speelmeer. Gelukkig wordt het nooit echt eng.

Wie, waar, wanneer, en hoeveel?

Speelmeer is voor kinderen van 4 t/m 12 jaar.

Sportcentrum De Veur aan de Prismalaan 40.

Donderdag 22 oktober, van 10.00 tot 16.00 uur.

De toegang is voor kinderen en alle ouders € 3,10. Kinderen hebben op vertoon van de ZoetermeerPas gratis toegang. U kunt bij Speelmeer pinnen!

vrijdag 21 oktober

Halloween bij Het Buitenbeest

Halloween pompoen2Op vrijdag 21 oktober maken heksen, spoken en vampiers de dienst uit bij Het Buitenbeest. Ze organiseren allemaal enge activiteiten voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar met stalen zenuwen. Je kunt in het Monstercircus slangen en spinnen bewonderen. Ook is er een Spookpad.

Op de griezelkermis kan je onder meer griezelgrabbelen, heksenhoed werpen en heksensoep vissen. Ook kan je een pompoen uithollen. Bij ieder onderdeel staat hoe eng het is, zodat je zelf kunt beslissen waar je aan meedoet. Kom op tijd, want er is een spannende openingsact.

Heb je dappere ouders of verzorgers? Neem ze dan maar mee als begeleider of om je te brengen en te halen. Iedereen die mee wil doen, moet van tevoren bij Het Buitenbeest een kaartje kopen voor €3.

Kinderen met een ZoetermeerPas mogen gratis, maar moeten ook van tevoren een kaartje halen. Dat lever je op de avond zelf in. Je krijgt dan een activiteitenkaart en je begeleiders krijgen een warm drankje. Vol = vol.

Het feest is van 19.00 tot 21.30 uur.

 Vrijdag 21 oktober

Natuursprong

Ben jij niet bang om vies te worden? Geef je dan op voor een onvergetelijke dag in de natuur! Hutten bouwen, slootje springen, beestjes zoeken en andere spellen waarin jij de natuur kunt ontdekken. Geschikt voor stoere jongens en meiden van 8 tot en met 12 jaar. Van te voren aanmelden is verplicht. Dit kan door je naam, leeftijd en telefoonnummer door te geven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Deelname is gratis. We starten bij speelboerderij De Balijhoeve (Kurkhout 100).

Natuursprong Rokkeveen Stadsboerderij Balijbos, Kurkhout 100, 10.00-15.00 uur

 Zaterdag 22 en zondag 23 oktober  Halloween Grrriezelweekend bij Ayers Rock

Halloween vier je bij Ayers Rock! Tenminste, als je durft.. Waar moet je aan denken? Blacklight klimmen of juist gillen tijdens de spooktocht. Let op: kinderen onder de 13 jaar oud moeten een volwassene mee nemen.
Er zijn verschillende activiteiten zoals Blacklight climbing, Spooktocht en het griezelige grottenparcours, je kan na afloop van je griezeltocht lekker uitrusten met een Zombiedrankje en een lekker Zombiemenu.
Info vind je op: ayersrock.nl/activiteit/halloween-grrriezelweekend

   
   
   
   
   

 

 

-advertenties-

-goede doel-